• Hem
  • Produkter
  • Recept
  • Historien
  • Kontakt
Facebook Följ oss på Facebook
  • Kött Kött
  • Fågel Fågel
  • Fisk Fisk
  • Vegetarisk Vegetarisk
Made in USA
Grillad entrecôte Ray’s style

Grillad entrecôte Ray’s style

Plankgrillade lax i tortillas

Plankgrillade lax i tortillas

Burgare med limepicklad lök

Burgare med limepicklad lök

Grillad sallad med fetaostkräm

Grillad sallad med fetaostkräm

Grillade majskolvar

Grillade majskolvar

Ray’s pulled pork taco’s

Ray’s pulled pork taco’s

Vego-Ray´s

Vego-Ray´s

Ray’s mixed grill

Ray’s mixed grill

Ray’s laxwrap

Ray’s laxwrap

Ray’s kycklingburgare

Ray’s kycklingburgare

Ray’s krispiga blomkål

Ray’s krispiga blomkål

Grillad kyckling med Ray’s salsa

Grillad kyckling med Ray’s salsa

Lax med yoghurt- & myntapotatis

Lax med yoghurt- & myntapotatis

Ray´s tunna revben

Ray´s tunna revben

Ray´s godaste kyckling

Ray´s godaste kyckling

Ray´s burgare

Ray´s burgare

Ray´s Pulled Pork Burger

Ray´s Pulled Pork Burger

Kött

Grillad entrecôte Ray’s style

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail
Smaksätt köttet med salt och svartpeppar.

Värm upp majskornen i en kastrull, lägg i färskosten och smaksätt med salt och svartpeppar.
Skär grönsakerna i snygga bitar.

Grilla köttet och servera tillsammans med majs, grönsaker, BBQ-sås och sötpotatisfries.

Ingredienser

  • 4 st  entrecôte à 175g-200g
  • 2 dl  majskorn, kokta och avrunna
  • 1 dl  färskost
  • salladsgrönsaker
  • Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, valfri favorit
  • 4 port.  sötpotatisfries
Fisk

Plankgrillade lax i tortillas

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail
Lägg plankorna i blöt några timmar innan de skall användas.

Placera laxen med skinnsidan ner på plankan och krydda med salt och svartpeppar. Grilla på indirekt värme tills laxen är mör men fortfarande saftig (ca. 30 minuter i 120° indirekt).

Pensla laxen ofta och generöst med BBQ-sås under tiden den tillagas. Pressa över limejuice mot slutet av grillningen.

Plocka laxen i bitar och servera den i små tortillabröd med tomatsalsa och grönsaker.

Ingredienser

  • 400g  laxfilé, gärna med skinn
  • grillplankor
  • 1 dl  Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, valfri favorit
  • 2 st  lime
  • 8 st  minitortillas
  • 1 dl  tomatsalsa
  • salladsgrönsaker
Kött

Burgare med limepicklad lök

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail
Limepicklad lök: Lägg löken i lime och honung, rör om och låt dra i 30 minuter.

Vispa samman smör, BBQ-sås och hotsås till ett kryddsmör.

Blanda färsen försiktigt och smaksätt med salt och peppar. Forma fyra stora burgare och placera en kula kryddsmör mitt i burgaren. Tryck till färsen runt smöret så att det inte läcker ut.

Grilla på hög värme till önskad stekningsgrad. Montera fina burgare på nygrillat bröd. Servera med limepicklad lök.

Ingredienser

  • 600g  högrevsfärs
  • salt och svartpeppar
  • KRYDDSMÖR:
  • 4 msk  smör
  • 1 msk  Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, valfri favorit
  • 0,5-1 tsk  Cholula Hot Sauce
  • TILL SERVERING:
  • 4 st  skivor cheddarost
  • 1 msk  Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, valfri favorit
  • sallad och grönsaker
  • 4 st  goda bröd
  • LIMEPICKLAD LÖK:
  • 2 små  rödlökar, skivade
  • 2 msk  pressad lime
  • 1 msk  flytande honung
Vegetariskt

Grillad sallad med fetaostkräm

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail
Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg dem i en bunke. Ringla över olja och smaksätt med salt och svartpeppar.

Smula fetaosten och vispa samman med crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar och persillade.

Grilla och glaza grönsakerna med BBQ-sås tills de fått fin färg och är mjuka men fortfarande spänstiga. Servera med sallad och toppa med fetaostcreme.

Ingredienser

  • 4 port.  grönsaker som passar fint på grillen, t ex gemsallad, salladslök, cocktailtomater, gul paprika och broccoli
  • 4 msk  rapsolja
  • 200g  fetaost
  • 1 dl  crème fraiche
  • 2 msk  persillade (torr krydda)
  • Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, valfri favorit
  • 1 ask  marchésallad
Vegetariskt

Grillade majskolvar

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Lägg i majskolvarna (oskalade) och koka dem sakta i 15 minuter. Tag upp kolvarna och låt dem svalna lite.

Dra blasten bakåt till ett smidigt handtag. Plocka bort borst och trådar på majsen och pensla på smör. Grilla sedan på medelvarm grill tills majskornen fått fin färg, är mjuka och släpper från kolven.

Vispa samman majonnäs, hotsås och parmesan. Ringla på BBQ-sås och den smaksatta majonnäsen. Avsluta med att strö över hackade grönsaker och örter.

Ingredienser

  • 4 st  färska majskolvar med blast
  • 4 msk  smält smör
  • 2 msk  majonnäs
  • 1-2 msk  Cholula Hot Sauce
  • 2 msk  parmesanost, finriven
  • Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, valfri favorit
  • 1 dl  röd paprika, hackad
  • 1 dl  salladslök, strimlad
  • gröna örter och skott
Kött

Ray’s pulled pork taco’s

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail
Gnugga in kryddan i köttet. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Ringla över några matskedar BBQ-sås. Sätt grytan i ugn, ca 6 timmar i 125 grader tills köttet är väldigt mört. Riv/dela köttet i bitar med hjälp av 2 gafflar och smaka av med salt och svartpeppar. Rosta bröden i en torr stekpanna och montera tacos med kött, BBQ-sås, tomatsalsa och lökringar. Toppa med koriander eller persilja.

Ingredienser

  • 1 kg  fläskkarré
  • 5 msk  Caj P. pulled pork krydda
  • Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, välj Din favorit
  • mjuka tacobröd
  • tomatsalsa
  • silverlök i ringar, salladsblad, hackad tomat
  • koriander eller persilja
Vegetariskt

Vego-Ray´s

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail
Borsta, skölj och ansa rotfrukterna. Pensla dem med olja och baka dem i ugn, 175 grader i ca 30 minuter tills de är genombakade. När det är dags att servera så snurra rotfrukterna på het grill tills de fått fin färg. Ställ en liten kastrull på grillen och smält smöret. När det blivit brynt så rör i BBQ-sås, lime, socker och sambal. Dela rotfrukterna på längden, lägg upp dem på tallrikar tillsammans med sallad och krutonger. Skeda över det smaksatta smöret och servera direkt.

Ingredienser

  • 4 st  små persiljerötter
  • 4 st  små palsternackor
  • 4 bitar  rotselleri
  • 4 st  små bananschalottenlökar
  • 2 msk  kallpressad rapsolja
  • 4 msk  smör
  • Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, välj Din favorit
  • 2 tsk  pressad lime
  • 2 tsk  råsocker
  • 1-5 krm  sambal oelek
  • romansallad
  • brödkrutonger
 
Kött

Ray’s mixed grill

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail
Tips - Rapsolja och tunnskivad röd chili

Skär köttet i 12 kuber och trä upp det tillsammans med grönsakerna på spett. Grilla på het grill, vänd ofta så att det inte blir vidbränt. Pensla spetten mot slutet av grillningen med BBQ-sås.
Servera spetten med grillad potatis, ost, grönsaker och BBQ-sås.

Tips! – Vill Du göra rätten lite hetare så fritera skivad chili och lägg på toppen av såsen.

Ingredienser

  • 400 g  biff, filé, rostas, flank eller rygg
  • 4 st  små schalottenlökar
  • 8 bitar  färsk ananas
  • 8 bitar  rödpaprika
  • 8 st  små skogschampinjoner
  • Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, välj Din favorit
  • 4 st  grillspett
  • TILL SERVERING:
  • Grillade potatisskivor, smulad fetaost, späda salladsblad, grillade tomater
Fisk

Ray’s laxwrap

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail
Skär laxen i avlånga stavar och trä upp dessa på spetten. Pensla dem med olja och smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Grilla laxen och pensla med BBQ-sås under grillningen. Rosta bröden försiktigt, bred på guacamole och lägg på laxspetten. Toppa med extra BBQ-sås, tomat, lök och örter. 

Ingredienser

  • ca 600g  färsk lax
  • grillspett
  • 1 msk  rapsolja
  • Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, välj Din favorit
  • 8 st  små tortillabröd
  • 2 dl  guacamole
  • 1 dl  tärnad färsk tomat
  • 0,5 dl  finhackad schalottenlök
  • salt, peppar
  • hackad koriander eller bladpersilja
Fågel

Ray’s kycklingburgare

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail
Rör samma alla ingredienser till burgarna, smaka av med salt och svartpeppar. Provstek en klick färs och kontrollera kryddningen. Forma sen 4 fina burgare och grilla på medelhög värme. Montera ihop med bröd, ost och grönsaker till fina burgare, ringla på rikligt med BBQ-sås.

Ingredienser

  • BURGARE:
  • 500g  kycklingfärs
  • 2 st  äggulor
  • 2 msk  créme fraiche
  • 1 msk  finhackad persilja
  • 1 tsk  citronzest
  • 1 tsk  riven vitlök
  • 1 dl  riven parmesanost
  • TILLBEHÖR:
  • 1 dl  Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, välj Din favorit
  • ost
  • sallad
  • lök
  • favorit grönsaker
  • hamburgerbröd
Vegetariskt

Ray’s krispiga blomkål

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail
Pensla blomkålen rikligt med BBQ-sås. Förbaka blomkålen i ugn, 150 grader i ca 30 minuter tills den blivit mjuk. Detta går bra att förbereda i god tid innan grillningen. 

När det är dags att servera så grillas blomkålen på het grill tills den blivit fint gyllenbrun och är krispig. 

Lägg upp på ett serveringsfat och lägg på grönsaker och ost. Servera tillsammans med bröd och olivolja samt flingsalt och svartpeppar.

Ingredienser

  • 1 kg  färsk blomkål i stora bitar
  • Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, välj Din favorit
  • 200g  mozzarella, riven i bitar
  • 2 dl  tärnad färsk tomat
  • romansallad
  • surdegsbröd
  • olivolja
Fågel

Grillad kyckling med Ray’s salsa

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail
Hacka alla ingredienserna till marinaden, lägg allt i en mixer tillsammans med lime, olja och BBQ-sås. Mixa till en slät sås som sen silas, marinera därefter kycklingen i minst 2 timmar men gärna över natten.

Blanda samman alla ingredienserna till salsan och smaka av med svartpeppar och salt.

Grilla kycklingen på försiktig värme, skiva den snyggt och servera tillsammans med salsa och tillbehör.

Ingredienser

  • 4 st  kycklingbröst
  • MARINAD:
  • 1 bit  röd chili
  • 1 bit  citrongräs
  • 1 klyfta  vitlök
  • 1 knippe  koriander
  • 1 st  schalottenlök
  • 1 msk  pressad lime
  • 1 msk  rapsolja
  • 3 msk  Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, välj Din favorit

  • SALSA:
  • 4 msk  Sweet Baby Ray's BBQ Sauce®, välj Din favorit
  • 1 dl  fintärnad färsk tomat
  • 0,5 dl  tunnskivad schalottenlök
  • Sallad, bröd och potatis till servering
Fisk

Lax med yoghurt- & myntapotatis

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail

Dela laxen i 8 avlånga bitar med skinnet kvar. Smaksätt med salt och svartpeppar. Skär potatisen i klyftor och strimla gurkan. Skär myntan grovt och blanda den med yoghurt, blanda med potatis och gurka, smaksätt med salt, svartpeppar och olivolja.

Lägg laxen på medelvarm grill med skinnet nedåt, pensla några tunna lager med BBQ-sås och grilla tills laxen är genomvarm men inte övergrillad.

Servera laxen med potatissallad och extra BBQ-sås.

Ingredienser

  • 700g  lax med skinn, benfri
  • 1 flaska  Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, välj Din favorit
  • flingsalt & svartpeppar
  • 600g  kokt, kall färskpotatis 
  • 1 st  slanggurka
  • 1 knippe  färska myntablad
  • 2 dl  grekisk yoghurt
  • olivolja
Kött

Ray´s tunna revben

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail

Blanda 1 dl BBQ-sås med saft och skal från apelsin. Gnugga in blandningen noga så att allt kött täcks. Baka ribsen i ugn, 200°, i ca. 25 minuter tills de är möra.

Vänd spjällen några gånger på het grill så de får en perfekt frasighet och fin färg. Pensla flera gånger med BBQ-sås under grillningen.

Servera ribsen tillsammans med stekskyn, cole slaw och grillade grönsaker.

Ingredienser

  • 1,5-2 kg  tunna revben, kamben eller spareribs
  • 1 flaska  Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, välj Din favorit
  • 1 st  apelsin, rivet skal och saft
  • 1 stor  flingsalt & svartpeppar
Fågel

Ray´s godaste kyckling

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail

Vispa samman BBQ-sås, persilja, vitlök och citron till en smakrik glaze. Klipp upp kycklingen vid bröstbenet. Tryck kycklingen och gnugga in glazen så att den täcker helt. Baka kycklingen i ugn, 150° tills innertemperaturen är 68° i låren.

Grilla sedan kycklingen på grillen på hög värme och vänd den ofta. När den fått fin färg så skär upp den, ringla på stekskyn och servera tillsammans med extra BBQ-sås och tillbehör.

Ingredienser

  • 1 st  färsk kyckling
  • 1 flaska  Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, välj Din favorit
  • 2 msk  kruspersilja, finhackad 
  • 1 msk  vitlök, finhakad
  • 1 msk  citronskal, finrivet
  • potatis, grönsaker och sallad till servering
Kött

Ray´s burgare

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail

Börja med att göra dressingen. Hacka picklesen grovt. Blanda sedan med majonnäs, crème fraiche och chilisås, smaka av med salt, peppar och eventuellt en nypa socker.

Dela lök och vitlök i bitar och stek långsamt tills de är mjuka, låt svalna.

Putsa bort senor och hinnor från köttet och smaksätt det med salt. Mal köttet i en köttkvarn tillsammans med lök, vitlök, örter och BBQ-sås.

Smaksätt med svartpeppar. Forma fina burgare med hamburgerpress och låt dem vila några minuter.

Grilla burgarna på het grill, rosta bröden och montera sedan med grönsaker och BBQ-sås till en fantastisk burgare.

Ingredienser

  • 600g  högrevsfärs
  • 2 små  schalottenlökar
  • 2 klyftor  vitlök
  • 2 nypor  flingsalt, gärna Falksalt
  • 2 kvistar  färsk oregano
  • 1 kvist  timjan
  • 2-4 msk  Sweet Baby Ray’s BBQ SAUCE, välj Din favorit

  • TILL DRESSING:
  • 2 dl  pickles, avrunnen
  • 1 dl  majonäs, hemlagad eller färdigköpt
  • 0,5 dl  crème fraiche
  • 2 msk  sweet chilisås
  • TILL SERVERING:
  • bröd
  • salladsgrönsaker

Kött

Ray´s Pulled Pork Burger

  • Servings4 pers
  • PrintSkriv ut
  • ShareDela
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Mail

Skala och skär löken i klyftor. Krydda köttet med flingsalt och peppar. Lägg det i en lergryta eller i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Lägg på löken och ringla över en flaska BBQ-sås.

Sätt grytan i ugn, ca. 6 timmar i 125° tills köttet är väldigt mört. Tag upp köttet, dra isär det med gafflar och blanda det med lite av stekskyn. Servera köttet tillsammans med grönsaker, philadelphiaost och såser i gott bröd.

Ingredienser

  • ca. 750g  fläskkarré, benfri i hel bit
  • 2 små  gul lök
  • 1 flaska  Sweet Baby Ray’s Hickory BBQ Sauce®, välj Din favorit
  • salladsgrönsaker
  • tomatsalsa
  • philidelphiaost
  • Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce®, välj Din favorit
  • hamburgerbröd eller annat gott bröd, hembakat eller färdigköpt
  • flingsalt & svartpeppar

Facebook Följ oss på Facebook

Tipsa en vän