Dela laxen i 8 avlånga bitar med skinnet kvar. Smaksätt med salt och svartpeppar. Skär potatisen i klyftor och strimla gurkan. Skär myntan grovt och blanda den med yoghurt, blanda med potatis och gurka, smaksätt med salt, svartpeppar och olivolja.
Lägg laxen på medelvarm grill med skinnet nedåt, pensla några tunna lager med BBQ-sås och grilla tills laxen är genomvarm men inte övergrillad.
Servera laxen med potatissallad och extra BBQ-sås.
Blanda 1 dl BBQ-sås med saft och skal från apelsin. Gnugga in blandningen noga så att allt kött täcks. Baka ribsen i ugn, 200°, i ca. 25 minuter tills de är möra.
Vänd spjällen några gånger på het grill så de får en perfekt frasighet och fin färg. Pensla flera gånger med BBQ-sås under grillningen.
Vispa samman BBQ-sås, persilja, vitlök och citron till en smakrik glaze. Klipp upp kycklingen vid bröstbenet. Tryck kycklingen och gnugga in glazen så att den täcker helt. Baka kycklingen i ugn, 150° tills innertemperaturen är 68° i låren.
Börja med att göra dressingen. Hacka picklesen grovt. Blanda sedan med majonnäs, crème fraiche och chilisås, smaka av med salt, peppar och eventuellt en nypa socker.
Dela lök och vitlök i bitar och stek långsamt tills de är mjuka, låt svalna.
Putsa bort senor och hinnor från köttet och smaksätt det med salt. Mal köttet i en köttkvarn tillsammans med lök, vitlök, örter och BBQ-sås.
Smaksätt med svartpeppar. Forma fina burgare med hamburgerpress och låt dem vila några minuter.
Grilla burgarna på het grill, rosta bröden och montera sedan med grönsaker och BBQ-sås till en fantastisk burgare.
Skala och skär löken i klyftor. Krydda köttet med flingsalt och peppar. Lägg det i en lergryta eller i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Lägg på löken och ringla över en flaska BBQ-sås.