Kålsalladen:
Lägg kålen några minuter i iskallt
vatten och låt den sedan rinna av och torka ordentligt.
Vispa samman alla
ingredienser till dressingen och blanda i kålen. Smaka av med flingsalt och
svartpeppar. Låt salladen vila i kylen.
Burgarna:
Lägg alla ingredienserna till burgarna i en bunke och vispa
kraftigt, gärna med elvisp. Det skall bli en ganska fast och grynig färs. Smaka
av med salt, svartpeppar, hot sauce och pressad citron.
Provstek en klick smet
så att kryddningen blir perfekt.
Forma fyra fina burgare, pensla ytan med olja
och grilla dem på medelvarm grill. (Om Du är osäker på om smeten är fast nog
för att grilla så sätt en stekpanna på grillen och stek burgarna.)
Rosta bröden och montera fina burgare.
Ingredienser
Burgarna:
200g
grovhackad vit fisk, t ex torsk
200g
grovhackad lax
1 tsk
finriven vitlök
1 msk
finhackad lök
1 dl panko
ströbröd
1 ägg
1 dl
finstrimlad salladslök
Salt,
svartpeppar, hot sauce, pressad citron
Kålsallad:
200g
finstrimlad salladskål
0,5 dl crème
fraiche
0,5 dl
majonnäs
2 msk
dijonsenap
flingsalt och
svartpeppar
Till
servering
Sweet Baby
Ray’s BBQ Sauce, välj Din favorit
Salladsgrönsaker
Hamburgerbröd