Dela sötpotatisen i mindre bitar, lägg dem i en ugnsfast
form, pensla med rapsolja och baka dem mjuka.
Potatisen kan antingen bakas i
grill, indirekt värme med locket på eller i ugn, ca 20 minuter i 175 grader.
Lägg smör och vitlök i en liten kastrull. Våt dem fräsa på låg värme under lock
tills vitlöken är mjuk och mosig, ställ dem åt sidan.
När potatisen är mjuk så
lägg den i en bunke, slå i vitlöken och smöret. Mosa med en visp och rör i
mjölk till det får fin konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
Smaksätt biffarna med salt och svartpeppar och grilla dem på
het grill. Mot slutet av grillningen så pensla dem med BBQ-sås. Fördela
salladen på tallrikar, lägg på köttet och stomp. Servera med en generös klick
BBQ-sås.
Ingredienser
4 st biffar
av entrecôte eller ryggbiff
1 dl Sweet
Baby Ray’s BBQ Sauce, välj Din favorit
Salladsgrönsaker
Stomp:
800g skalade sötpotatis
2 msk rapsolja
4 msk smör
10 st skalade vitlöksklyftor
3 dl varm mjölk